Автокъщите ще продават на загуба, може да стане добра сделка

Автокъщите ще продават на загуба, може да стане добра сделка
Автоморга в Германия. Снимка: taz.de
A A+ A++ A

„Моите загуби ги изчислявам на около 15 000 лева, това са повече от 60 коли с надупчени преден и заден капак, таван...“, казва Любомир Доросиев, заместник-председател на Асоциацията на вносителите на автомобили в България и собственик на автокъща Любо кар.

Има обаче автокъщи, в които колите са направо за автоморга“, допълва той на въпрос колко са пораженията.

В района на Горубляне градушката от вторник е ударила със същата сила като в центъра. Там са паркирани за продажба хиляди автомобили. Не е ясно колко точно са колите в най-голямата борса за коли втора употреба в България. За да добиете някаква, макар и неточна представа за техния брой, трябва да знаете, че там има поне „50-60 автокъщи“ (Любо Доросиев) с между 10 и 200 автомобила във всяка или „средно 30-40“ коли (Доросиев).

Автомобилите естествено нямат каско. 

Цената за ремонт на поражение от градушка варира в зависимост от модела на автомобила от 120 до 200 лева на детайл. Дупките се китосват и след това се пребоядисва. Има и нови технологии, които изправят вдлъбнатините, т.е. не се ползва кит, но сами преценявайте дали си струва в зависимост от цената на колата ви.

Добра възможност да направите удар, ако не ви пука.

„Ясно е, че тези коли сега ще ги продаваме на загуба, под себестойност“, продължава Любомир Доросиев коментара си за бедствието. „Смятаме да пратим писмо до Националната агенция по приходите с молба поне за тези автомобили да не се начислява данък печалба“.

#градушка #автокъщи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници