След градушката: Километрични опашки пред автосервизите

След градушката: Километрични опашки пред автосервизите
След градушката щетите са големи за шофьорите. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Продължава разчистването на последствията от опустошителната буря в София и Монтана. И в четвъртък пред застрахователните офиси, сервизите за автостъкла и стъкларските работилници се извиват опашки. Пострадалите от градушката автомобили са хиляди, съобщи Нова телевизия.

Още през нощта се извиха опашки, които наброяват стотици клиенти, записани в списък. Първите клиенти на сервиз за автостъкла са се наредили още от 3.00 часа през нощта. Списъкът с хората на опашката вече наброява близо 250 души.

Редът обаче е за проверка дали сервизът има желаното стъкло и едва след това се прави поръчка и монтаж. Именно поради тази причина в София продължава да има хиляди автомобили с найлони и картони, вместо стъкла на прозорците. Късмет за хората е, ако след дългото чакане се окаже, че могат да си сменят стъклата веднага.

Застрахователите увеличиха работното си време и срокът за завеждане на щетите, но пред офисите им също има опашки. Техните съвети са: хората, които имат по-малко щети, без счупени прозорци, да изчакат няколко дни за завеждането на щетата, за да намалеят опашките.

Междувременно стана ясно, че редица столични автокъщи са претърпели огромни щети вследствие на силната градушка, която връхлетя града във вторник. Прозорци, предни и задни стъкла, калници, фарове и ламарини на колите за продажба – всичко това е изпочупено и деформирано.

По думите на продавачите загубите са големи за всички със същата дейност. По всяка вероятност цените на колите, които се продават, ще паднат драстично заради нанесените им от ледените късове поражения.

#градушка #София #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници