Ветеринарни лекари на протест в София, подкрепят ги и от други градове

Ветеринарни лекари на протест в София, подкрепят ги и от други градове
Ветеринарни лекари от Пазарджик и региона ще се включат в протеста в столицата. Снимка: www.santevita-bg.com
A A+ A++ A

Ветеринарни лекари от Пазарджик и региона ще се включат в протеста в столицата, заяви д-р Ивелина Дамова, председател на Съюза на ветеринарните лекари в Пазарджик.

„Колегите, които пристигнахме в столицата, сме около 15 души, но имаме подкрепата на цялата колегия. Поводът за протеста е приетата Тарифа от министерството, в която не ни удовлетворяват цените. Освен това сме притеснени за това, че не се извършва профилактика на животните.

Имам предвид доказаните шест огнища на туберкулоза по животните и доказаното огнище на болестта син език, а също и възможното разпространение на други заболявания по животните“, каза още Дамова. Според нея трябва да бъде променена Тарифата, по която ще работят ветеринарните лекари, а също и по най-бързия начин да се сключат договори за работа с Агенцията за безопасност на храните.

17 ветеринарни лекари от област Велико Търново също ще се включат в националния протест, който ще се провежда в пред сградата на Министерския съвет в столицата. Една от причините за организиране на протеста е одобрената тарифа от правителството, по която ще се плаща на ветеринарите за изпълнение на Държавната профилактична програма за животните. Ветеринарите ще изпратят писмо до ЕК и до председателя на Комисията по земеделие в ЕП, като смятат, че това поведение на държавата ще доведе до санкции в Брюксел. 

#лекари #Пазарджик #тарифа #туберколоза #син език #животни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници