Очаква се нова буря през нощта

Очаква се нова буря през нощта
Очаква се нова буря през нощта.
A A+ A++ A

От Националния институт по метеорология и хидрология към БАН заявиха, че не са очаквали градушката, която се разрази във вторник вечер в столицата и нанесе страхотни материални щети, че дори взе една жертва. Прогнозата им е, че в следващите часове над Северозападна България отново може да се разразят гръмотевични бури.

„В София се разви силна буря, мощно купеста облачност, преваля твърде едър град за Софийско. Подобни явления имаше и към Врачанско и на места във Северните Родопи. Към 15. 30 активността започна да заглъхва, но до среднощ в Северозападна България ще има нови превалявания и гръмотевици. Очаквахме гръмотевични бури, но градушка – не”, заяви пред БЛИЦ Орлин Лазаров, дежурен метеоролог към БАН.

Припомняме, че бурята в София отне един човешки живот и прекъсна за минути и мобилните комуникации. И към трите оператора постъпиха стотици сигнали от граждани, че не могат да осъществят обаждания. От там съобщиха, че бурята е причинила проблеми и в момента се работи по отстраняване на повредите.

Служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по отводняване на обекти в столичните квартали "Люлин", "Модерно предградие" и "Филиповци", съобщават от пресцентъра на МВР.

#градушка #София #БАН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници