Кой какво по света: топ заглавия от водещи медии

Кой какво по света: топ заглавия от водещи медии
Вестници. Снимка: Jon S, Flickr.com
A A+ A++ A

The New York Times, (САЩ):

"Саркози вижда заговор на левицата за неговото унищожение" - Саркози, който беше подведен под отговорност за търговия с влияние миналата седмица, смята, че става думазазаговорна левите във Франция.

SPIEGEL ONLINE, (Германия):

"Двете лица на господин Ли" - Китайският премиер Ли Къцян изненада канцлера Меркел с чар, тя реагира професионално и приятелски, защото знае, че немскатаи кономика отдавна зависи от Китай. /Меркел е на държавнопосещение в Пекин/.

The Telegraph, (Великобритания):

"Педофилската мрежа от Уестминстър: Детективите от Скотланд Ярд стигнаха до жертва" - Скотланд Ярд е разкрил дете, жертва на "педофилския кръг" от Уестминстър от 1980 г. В скандала е замесен и висш политик, твърди изданието.

BBC, (Великобритания):

"Новак Джокович: Победата на финала на Уимбълдън е най-специалната в цялата ми кариера" - Сърбинът победи Роджър Федерер на финала на турнира в Лондон със 6-7 (7-9) 6-4 7-6 (7-4) 5-7 6-4.

Bild, (Германия):

"Бразилските медии спекулират за Неймар: Слухове за излекуване като по чудо" - По повод на един от най-тежките инциденти на световното, при който беше счупен третият гръбначен прешлен на най-голямата звезда на домакините.

The  Huffington post, (САЩ):

"Стрелба в Чикаго през уикенда на 4 юли, най-малко девет убити, дузини ранени" - Уикендът на 4 юли (Ден на независимостта) винаги е изпълнен със силни гърмежи от фойерверките. В Чикаго обаче е по-вероятно гражданите да чуят гърмежи от огнестрелно оръжие.

El Pais, (Испания):

"Испанските социалисти си избират лидер с позиция за Каталуня" - Испанският премиер консерватор Мариано Рахой препоръча новия лидер на Социалиситческата партия на Испания да има изявена позиция по претенциите на провинция Каталуня за независимост. Рахой настоява наследника на Алфредо Перес Рубалкаба да заяви ясно отношението си по темата още по време на дебатите за избор на лидер.

 

De Telegraaf, (Холандия):

"Япония се готви за мощен тайфун с 14-метрови вълни"Супертайфунът "Неогури" приближава към японския остров Окинава с пориви на вятъра, чиято скорост достига 250 км/ ч. Предполага се, че вълните ще достигнат 14 метра.

 

Лента.ру, (Русия)

"Разследват смъртта на боса на престъпна банда" - Федералната служба на Русия за изпълнение на наказанията започна проверка във връзка със смъртта на боса на кущевската банда Сергей Цапка. 38- годишният Цапка излежаваше доживотна присъда заради зверско убийство през 2010 г. Тогава Цапка и бандата му нападнали в село Кушьовская, в Краснодарския край, дома на фермер и избили 12 души, включително деца.

 

 

#New York Times #Spiegel #Лента.ру #BBC

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници