Ръкополагат нов Знеполски епископ

Ръкополагат нов Знеполски епископ
Най-младият клирик на Пловдивската епархия ще бъде ръкоположен за епископ. Снимка: www.plovdivskamitropolia.bg
A A+ A++ A

Най-младият клирик на Пловдивската епархия ще бъде ръкоположен за епископ в неделя, в присъствието поне на трима митрополити от страната. Това е изискване на чинопоследованието на хиротонията. Три са степените до възвеждането в епископски сан, според каноните на БПЦ.

Арсений вече е минал през останалите две степени и затова утре ще бъде възведен и в епископски сан, с титлата „Знеполски епископ”. Той е назначен за викарен епископ на пловдивския митрополит Николай. Досега архимандрит Арсений беше духовен надзорник в Пловдивска епархия, председател на митрополитския храм „Света Марина” и ресорен помощник на владиката. Той упражняваше духовно и административно ръководство в деветте духовни околии.

Арсений е от Стара Загора. Той пристигна в Пловдив с владиката като дякон. През 2007 г. приема монашество, година по-късно е ръкоположен за йеромонах. За предана служба митрополит Николай го ръкополага за архимандрит.

Високият църковен сан епископ му се отрежда от Светия синод по предложение на митрополита. Хиротонията ще бъде извършена в храма „Света Марина”, от 9.00 ч. сутринта в неделя.

#Николай #епархия #митрополит #епископ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници