Отстраняват партиен лидер в Турция заради снимка с алкохол

Отстраняват партиен лидер в Турция заради снимка с алкохол
Критици на Ердоган обвиняват управляващата умерена ислямска партия, че прокарва религиозни правила, включително забраната да се пие. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турската управляваща партия на премиера Реджеп Ердоган настоя висш ръководител да подаде оставка поради употреба на алкохол, пише вестник "Хюриет".

Причината е, че миналата седмица в социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда лидерът на Партията на справедливостта и развитието в югозападната провинция Мугла Мустафа Челеби с чашка в ръка, заедно с двама свои колеги.

След проверка от страна на ръководството на партията на Ердоган, Челеби бе посъветван да подаде оставка.

Миналият май проислямисткото правителство на Реджеп Ердоган въведе забрана за употреба на алкохол на публични места. Също така е забранено рекламирането на алкохол, а производителите му се задължават на опаковките да отпечатват предупреждения, че пиенето може да е опасно за здравето.

Освен това на производители на алкохол се забранява да финансират различни събития. На местата, където се продава и консумира алкохол, бутилките не трябва да се виждат. 

Критици на Ердоган  обвиняват управляващата умерена ислямска партия, че прокарва религиозни правила, включително забраната да се пие.

#Реджеп Ердоган #Ердоган #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници