Расте напрежението по Ивицата Газа

Расте напрежението по Ивицата Газа
Напрежението по Ивицата Газа расте. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Напрежението между Израел и Палестина по Ивицата Газа расте. Израел е започнал да засилва присъствието на военните си сили по границата с Ивицата Газа, предаде Би Би Си.

Мерките са предприети на фона на повишеното напрежение между израелците и палестинците след убийството на трима израелски младежи и едно палестинско момче.

Нямаше официални обяснения за убийството на 17-годишния Мохамед Абу Кдаир, но се предполага, че то е отговор на на скорошните убийства на тримата израелски младежи. Полицията в Израел продължава да разследва случая.

Израел обясни, че изпращането на подкрепления по границата е отговор на минометния обстрел от страна на палестинци от Ивицата Газа.

Според източници на Би Би Си, на място са египетски военни, които често представлявали канал за комуникация между ХАМАС и Израел в кризисни моменти. Изглежда, че контактите между ХАМАС и Египет успокоява обстановката на терен.

Припомняме, че при ракетните атаки на Израел срещу Ивицата Газа са били ранени 11 души в четвъртък. Ударите на въздушните сили, които бяха 15 на брой, дойдоха в отговор на палестинска атака, при която ракети удариха две къщи в южната част на еврейската държава. 

Все пак, премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че Израел само ще реагира  в отговор на по-нататъшни евентуални ракетни атаки. 

Според Нетаняху, за смъртта на тримата израелски студенти е виновна ХАМАС, която от своя страна отрича да има общо с убийствата. 

#Ивицата Газа #Израел #Хамас #Бенямин Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници