„Опера в парка“ започва в градината на военната ни Алма матер

„Опера в парка“ започва в градината на военната ни Алма матер
Летният фестивал „Опера в парка“, който се организира ежегодно от Софийската опера и балет в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“, започва на 4 юли. Снимка: vspuhovei.blogspot.com
A A+ A++ A

Летният фестивал „Опера в парка“, който се организира ежегодно от Софийската опера и балет в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“, започва на 4 юли. Тази година фестивалът „Опера в парка“ ще продължи до 27 юли. Програмата на фестивала включва балетите „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски, „Жизел“ от Адолф Адам, „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус и "„Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис.

Паркът на академията предлага отлични условия за подобен род културни мероприятия. Близостта до удобен транспорт и относителната изолираност от шума на околното движение създават усещането за уединеност, сякаш пърформансът се случва далеч от големия град.

Детската програма включва любимите детски опери и мюзикъли: „Хензел и Гретел“ от Енгелбърт Хъмпърдинг, „Мечо Пух“ от Андрей Дреников, „Червената шапчица“ от Александър Владигеров, „Козелът сърдитко“ от Юли Дамянов и „Вълшебната флейта“ от В. А. Моцарт.

Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

#академия #опера #Моцарт #община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници