Проф. Миланов: Парите за здраве свършват през септември

Проф. Миланов: Парите за здраве свършват през септември
По думите му лекарският съюз се е превърнал в метеоролог – „предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ситуацията в здравеопазването в момента е точно като преди наводненията във Варна и Добрич. Два бента изгърмяха. Другите бълбукат и са тръгнали надолу“, каза в ефира на Нова телевизия началникът на Клиниката по интензивно лечение в „Пирогов“ проф. Милан Миланов.

„Както вървим, в средата на септември парите ще са свършили напълно“, обяви той.

Проф. Миланов обяви, че поради липса на пари няма да могат да платят тока на лечебните заведения и да осигурят необходимите медикаменти.

„Как очаквате без медикаменти и бинт моите колеги да си вършат работата?“, попита лекарят.

По думите му лекарският съюз се е превърнал в метеоролог – „предвещаваме какво ще се случи, изпращаме предупредителни писма и с това се изчерпва нашата дейност“.

Трети пореден ден продължава протестът на лекарите от Спешна помощ. Лекарите от своя страна имат забрана да говорят пред медиите без изрично позволение.

Същевременно и лекарите в Хасково излязоха на протест заради неизплатени заплати. Протестът е организиран от синдикатите в града. Според медиците, които работят в лечебното заведение, това не се случва за първи път. Болницата не е получавала пари от април.

Лекарите обявиха, че в никакъв случай няма да връщат пациенти, но се надяват да си получат парите.

#проф. Милан Миланов #пари #здраве #септември

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници