Руските граждани гласуват в София, Варна и Русе

Руските граждани гласуват в София, Варна и Русе
Руските граждани в България гласуват в София, Варна и Русе. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В съответствие с Федералния закон на Руската федерация „За изборите за Президент на Руската федерация“ в неделя се провеждат избори за държавен глава, съобщиха от руското посолство в България.

ЦИК на Русия е утвърдила списък на кандидатите, за които избирателите могат да дадат своя глас. Те са (по реда в избирателната бюлетина):

1. Владимир Жириновский – председател на Политическа партия „Либерално-демократическа партия на Русия“, издигнат от партията;

2. Генадий Зюганов – председател на ЦК на Политическа партия „Комунистическа партия на Руската федерация“, издигнат от партията;

3. Сергей Миронов – член на Президиума на Централния съвет на Политическа партия „Справедлива Русия“;

4. Михаил Прохоров – президент на група „ОНЕКСИМ“, самоиздигнал се;

5. Владимир Путин – председател на Правителството на Руската федерация, издигнат от Общоруската политическа партия „Единна Русия“.

В гласуването могат да вземат участие всички граждани на Русия, навършили към деня на гласуването 18-годишна възраст, живеещи или временно намиращи се на територията на България. За зачисляването в списъка на избирателите е необходим руски задграничен паспорт или документ, който го замества.

В неделя от 08.00 до 20.00 часа на територията на България ще бъдат отворени избирателни участъци в София – в клуба на Посолството на Русия, във Варна – в Генералното консулство на Русия, и Русе – в Генералното консулство на Русия. Избирателите, които не могат по уважителни причини да се явят в помещенията за гласуване в София, Варна и Русе, могат да се обадят на посочените телефони и да заявят повикване на членове от Районната избирателна комисия, за да проведат гласуването в дома си. Подобни заявления се приемат до 14.00 на 4 март т.г.

За гражданите на Русия, живеещи в населени пунктове, отдалечени от посолството и генералните консулства, се организира предсрочно гласуване. На 18 февруари вече премина гласуването в Шумен и Добрич, а на 19 – във Враца, Перник и Самоков. На 25 гласуваха в Бургас, Сливен, Дупница, Видин, Пловдив, Смолян и Плевен, на 26 – в Благоевград, Карлово, Стара Загора, Хасково и Велико Търново, на 28 – в Камчия. Допълнителна информация на: www.russia.bg; www.cikrf.ru.

#Русия #Владимир Путин #президентски избори #Русе #Варна #София #посолство на Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници