Описани са почти 100% от щетите по домовете в „Аспарухово”

Описани са почти 100% от щетите по домовете в „Аспарухово”
Броят на засегнатите от евакуацията вече е над 1500 души по адресна регистрация. Снимка: bgsniper.com
A A+ A++ A

Комисиите по оценка на щетите след водната стихия в „Аспарухово“ са направили опис на 99,9% от пострадалите домове, съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Екипи оценяват и щетите по инфраструктурата. Данните ще бъдат обобщени и внесени в Междуведомствената комисия, за да се търси финансиране по тази линия.

Разчистването на района продължава, като в понеделник усилията ще са насочени към Аспаруховия парк, където има струпване на много вода, която трябва да бъде източена.

Екипите на „Геозащита“ ще започнат обследване на опасните зони и необходимите действия, включително и сондиране, обясни кметът, цитиран от „Фокус“.

Продължава евакуирането на хора, обитаващи къщи, разположени в новообразувалите се свлачищни райони в квартал „Аспарухово“.

Във Варна са пристигнали 20 фургона, в които могат да бъдат настанявани хора от евакуираните зони. Подготвя се временното селище с фургоните, като се работи по изграждането на необходимите комуникации – ток, вода, канал, за да може да се осигурят нормални условия за пребиваване на хората там, допълни кметът.



До няколко дни селището ще може да функционира. Броят на засегнатите от евакуацията вече е над 1500 души по адресна регистрация.


#„Аспарухово” #домове #щети #всички #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници