Нищо общо с 96 година, но някой иска да ни върне там

Нищо общо с 96 година, но някой иска да ни върне там
Няма как да се върнем в 1996
A A+ A++ A

Това с банките вече е било. Тогава имаше масова психоза, хората правеха всичко възможно да спасят спестяванията си, редяха се на опашки пред клоновете, банките гърмяха една по една, а левът влезе в спиралата на хиперинфлацията ...

Затова сме чувствителни на тази тема и затова слуховете и инсинуациите толкова лесно намират почва за развитие. Затова беше въведен и валутният борд. Но сега сме по-подготвени.

Точно в момента държавата е със слабо управление и някой си е решил, че може да заеме по-добра изходна позиция, като удари по банките. Но няма да успее.

Ние сме малка държава и рано или късно ще стане ясно кой го прави и защо. За щастие сме страна член на Европейския съюз и във валутен борд, затова няма нищо общо с 96-та и паралелите с тогава са неуместни. Самата ни държава в момента разполага с достатъчно финансов ресурс. Освен това сега повечето банки са собственост на европейски финансови гиганти. Те не могат да бъдат разклатени с ресурсите, с които разполагат тези, които клатят.

Освен това всичко ще приключи в момента, в който има нова, по-стабилна политическа власт. Така че, уважаеми политици, бързо излезте с консенсусно решение и ясна пътна карта за служебен кабинет и дата на избори, за да отнемете поне този ресурс от ръцете на злонамерения.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници