Андреева: Болниците ще имат пари за цялата година

Андреева: Болниците ще имат пари за цялата година
По думите и в бюджета на НЗОК е разчетен финансовият ресурс за дейност извън надлимитната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парите ще стигнат за цялата година и болниците ще си ги получат. Това заяви в парламента здравният министър д-р Таня Андреева.

„Да не плашим хората, видяхте, че се справихме миналата година и то с бюджет, който не беше правен от това правителство. Болниците ще получат средства. Колегите да работят спокойно”, увери Андреева.

„Мисля, че ГЕРБ нямат право да настояват за нищо след като прибраха парите от Здравната каса 2010 година. Оттогава касата работи само на приход-разход и няма никакъв резерв, за да може в случай на нужда да го покрива. Смятам, че те най-малко имат право да говорят”, коментира тя.

Андреева обясни, че съсловните организации имат претенции, които са съвсем основателни по отношение на това дали касата ще може да заплати дейността на лечебните заведения, които те са изработили и най-вече надлимитната дейност.

По думите и в бюджета на НЗОК е разчетен финансовият ресурс за дейност извън надлимитната.

„Мога да успокоя колегите е, че всички ще получат средства, независимо дали ще бъде през актуализация или други начини и механизми, които касата може да приложи до края на годината”, обясни д-р Андреева.

Здравният министър изрази мнение, че в средата на юни не може да се правят толкова тежки прогнози за дефицита на касата в края на годината и припомни, че миналата година бюджетът на касата е стигнал до месец септември и правителството на Орешарски е намерил средства, като е платил не само дейността на болниците по предварително зададените лимити, но и цялата надлимитна дейност.

#Таня Андреева #болници #имат #пари #цялата #година #НЗОК #средства #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници