Опасност от нови свлачища в „Аспарухово“

Опасност от нови свлачища в „Аспарухово“
Има опасност от нови свлачища във Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При силни валежи варненският квартал „Аспарухово“ е заплашен от нови свлачища. В момента в района се намират геолози, които проучват терена.

Според учените и в момента свлачищата са активни. За активиране на калната маса спомага и ерозията от дерето в квартал „Аспарухово“. Различни специалисти са на мнение, че е необходимо евакуиране на хората в района.

През изминалата нощ във Варна отново имаше буря. От сряда училищата и детските градини в „Аспарухово“ отварят врати.

Междувременно продължава издирването на 6-годишния Марин. Момченцето изчезна в нощта на водния ад във Варна. Спасители от Българския червен кръст и от Планинската спасителна служба със специално обучени кучета търсят детето, което все още е в неизвестност след наводнението във варненския квартал „Аспарухово“.

Общо 662 155 sms-а са изпратени в кампанията DMS VARNA. По банков път са постъпили 170 793 лева. Правителството е одобрило отпускането на по 10 хиляди лева еднократна помощ на семействата, загубили близък човек в опустошителните наводнения във Варна и Добрич. Помощта ще се изплаща по постоянен адрес от Агенцията за социално подпомагане.

#Варна #Марин #Добрич #Аспарухово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници