Кафяви петна се появиха в залива до къмпинг „Градина“

Кафяви петна се появиха в залива до къмпинг „Градина“
Кафяви петна се появиха отново в залива до къмпинг „Градина”. Снимка: sstanoeva67.wordpress.com
A A+ A++ A

Кафяви петна се появиха отново в залива до къмпинг „Градина“. На зеления телефон в екоинспекцията са получени сигнали за замърсяването на водата.

Кафявото течение се завърта всеки ден в района на къмпинга, а летовниците панически напускат водата, макар от екоинспекцията да твърдят, че това е просто земна маса от дъждовете.

„Петното тръгва от „Златна рибка“, докато обхване целия залив. Децата веднага ги изкарваме навън, ние също излизаме и заедно с това кафяво петно има една доста неприятна миризма и разни други плуващи неща“, обяснява Орлин Карагьозов.

„Пред петното имаше около 20 см пяна, бяла пяна, която обграждаше цялото начало на това петно, което надали е земна маса, при положение че има и пяна, като сапунена пяна“, допълва Константин Константинов.

Кафявото петно се излива от река Равадивовска, южно от къмпинг „Градина“. Реката всъщност е поточе, което всяко лято пресъхва. Заради дъждовете тази година водата продължава да се оттича. Взети са проби от няколко места и във вторник се очакват резултатите от Басейнова дирекция и Инспекцията за общественото здраве.

#Градина #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници