БПЦ засилва социалните си функции

БПЦ засилва социалните си функции
БПЦ работи по европейски проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" за социално включване. Снимка: www.sofia.bg
A A+ A++ A

БПЦ работи по европейски проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" за социално включване. Така за общата сума от 196 055 лв. църквата ще акцентира върху повече социални дейности и ще подсили милосърдната си мисия, стака ясно по време на конференция в Богословския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Вече са били осъществявени работни пътуваншия до Румъния и Италия, където родни духовници са се запознали с добрите практики, чрез които тамошното духовенство помага на хората в нужда.

Според декана на Богословския факултет Александър Омарчевски, разигралата се трагедия във Варна и Добрич сякаш е знак, който предупреждава духовниците, че трябва да стоят по-здраво на своя пост и да са в помощ на ближните си и на страдащите.

По време на конференцията духовниците коментираха желанието си църквата да има свои болници, в които да се грижи за здравето на онези, които не могат да си заплатят и да се възстанови поне малко от това, което църквата е загубила след 9-и септември 1944 г.

#църква #Румъния #Италия #духовници #болници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници