Фандъкова: Има леки завишения на нивата на реките

Фандъкова: Има леки завишения на нивата на реките
“Има леки завишения на нивата на реките, но няма нищо тревожно на територията на Столичната община", каза кметът Йорданка Фандъкова. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

“Има леки завишения на нивата на реките, но няма нищо тревожно на територията на Столичната община. Реките и язовирите се наблюдават денонощно не само през този период, а и по принцип имаме такава организация. Районните кметове, техните екипи и дирекцията по сигурност имат тази задача.

Всеки ден денят ми започва с бюлетин за състоянието на нещата в София, включително реките и язовирите”, зоаяви кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя благодари на хората, които работеха през всичките тези дни, когато имаше сериозни порои и в София, за наблюдението и бързата реакция както на хората от „Сигурност”, така и на тези от пожарната.

„Язовирите се наблюдават, някои от тях се изпускат санитарно или контролирано, в зависимост от нивата, така че към момента, на територията на Столичната община нямаме рискови ситуация”, каза още кметът.

Фандъкова добави, че Столична община е в готовност през цялото време да подпомага бедстващите в Добрич и Варна.
„Изпратихме една сметопочистваща машина по молба на кмета на Варна и на главния комисар Николай Николов – всички трябва да работим заедно и да сме солидарни”, отбеляза Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #пожарна #сигурност #екипи #Добрич #Варна #Николай Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници