Папазов: При строителството в “Аспарухово” са допуснати слабости

Папазов: При строителството в “Аспарухово” са допуснати слабости
Според министъра на транспорта Данаил Папазов, при строителството на дерето до улица "Горна Студена" има допуснати сериозни слабости. Снимка: www.mtitc.government.bg
A A+ A++ A

На въпрос, дали човешка грешка или природното бедствие станаха причина за многото жертви във Варна, министър Данаил Папазов отговори, че при строителството на дерето до улица "Горна Студена" има допуснати сериозни слабости. Министърът направи анализ пред БНР на свършената работа по спасяването на пострадалите хора и преодоляване на щетите от наводнението.

"Не може да има къщи в самото дере. Освен това е допуснато строителство на високи сгради с високи огради, които са оградили от двете страни улица "Горна Студена", която има над десет преки улици, които са с много голям наклон. И при силен дъжд цялата вода се излива в една улица, която е около три метра широка, асфалтирана е и от двете страни има бетонни огради. Тази вода няма къде да отиде и тя тръгва по тази улица като в канал", обясни Папазов.

“Благодарение на работниците от пристанище "Варна", които се включиха и цялата техника на пристанището, а също така и затворници около 50 души помогнаха на доста граждани. На другия ден след 16 часа започна поетапно пускане на тока и водата в кв. "Аспарухово", посочи министърът.

 

#Данаил Папазов #Горна Студена #Варна #вода #улица #Папазов #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници