Бедственото положение в Добричко не е отменено

Бедственото положение в Добричко не е отменено
Добрич остава най-пострадал от водната стихия, остава в сила бедственото положение в града. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

Добрич остава най-пострадал от водната стихия, остава в сила бедственото положение в града. Заради падналите в следобедните часове в събота в Добричко дъждове, между 14 и 20 л./кв. м., дерето на река Добричка отново преля в съобота вечерта, но водата се е отекла в Северната зона на Добрич без да създава допълнителни проблеми, съобщи за “Дарик радио” кметът Детелина Николова.

Водоподаването във всички помпени станции е възстановено, с изключение на помпена станция Болата, заради което без вода продължават да са две села в община Каварна - Българево и Св. Никола, както и курорт Русалка.

В Добрич водоснабдяването също е възстановено, възможно е обаче по високите етажи на жилищните сгради все още налягането по тръбите да не е достатъчно.
Няма селища в областта без ток, информираха от Областния съвет за сигурност.

Повече от 70 души са нощували в псъбота вечерта в Кризисния център в зала "Добротица". В неделя огледите на пострадалите къщи, обекти и улици продължават.
Във Велико Търново отмениха бедственото положение. Продължава отводняването в жилищата на хората и почистването на улици и мостове от наноси и кал. Във Велико Търново са създадени четири комисии, които описват щетите и разрушенията на засегнатите къщи и улици.

По-оптимистично изглеждат нещата и на Прохода на Републиката. Строители дават заявка, че могат да приключат възстановяването на пътя до 10 дни.
На 23 юни е обявен ден на национален траур в памет на загиналите от трагичните наводнения.

#Добрич #Детелина Николова #Добротица #селища #Република #комисии #Болата #Русалка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници