Евакуираха 1200 туристи от хотели в Албена

Евакуираха 1200 туристи от хотели в Албена
Напълно възстановено е движението по републиканските пътища в областите Варна и Добрич. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Албена 1200 туристи бяха изведени от хотели, намиращи се в близост до резерват Балтата заради проливните дъждове и придошлата вода от река Батовска.

Туристите са настанени в други хотели в курортния комплекс, които не са засегнати от тежката метеорологична обстановка през последните 24 часа, информираха от управата на курорта.

Най-засегнат от проливните дъждове е хотел "Гергана". Водата отнесе част от фоайето на рецепцията.

„Не за първи път Албена се наводнява. Истината е, че първото наводнение беше преди няколко седмици и времето до момента не беше достатъчно да се реши проблема. Необходимо е да се направи проучване на руслото на река Батовска и да се види до каква степен реката е излязла от това русло, защо не мина през коритото, което е определено за тази цел”, заяви на пресконференция в к.к. Албена изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев.

Напълно възстановено е движението по републиканските пътища в областите Варна и Добрич, отпадат ограниченията за движение по път I-9 к.к. Албена - Кранево - Златни пясъци и път III-902 Оброчище - граница област Варна, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

#Албена #евакуираха #хотели #курорт #Варна #резерват #Балтата #река #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници