Още едно намерено тяло във Варна, жертвите станаха 11

Още едно намерено тяло във Варна, жертвите станаха 11
Относно причината за потопа във Варна той обяви, че проблемът най-вероятно е дошъл от Темелкове дере, което завършва над района. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Още една жертва е намерена във Варна, под канала на Аспарухов мост. Единадесетата жертва на потопа в морската столица е жена. Тялото е извадено от водата.

С тази лоша новина, жертвите на невижданoто наводнение във Варна стават 11, сред тях и две деца. В Добрич има една жертва на наводнението, по последна информация на полицията.

По думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров причината за потопа във Варна най-вероятно е Темелково дере, което завършва над района. „Там се получава около 4 милиона кв. м. водосбор и реално се оттича по две улици, които изключително много се стесняват и излизат на едно и също място на нещо като площадче, където са били и съответните къщи“, заяви той в ефира на бТВ.

От 18 часа в четвъртък до 12 часа на обяд в петък са постъпили около 800 сигнала в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В операцията са участвали над 1000 служители на Министерството на вътрешните работи, сили на Министерството на отбраната и сили на местната администрация и на областната администрация.

Главният секретар благодари на доброволците, които са се включили в този труден момент, а също и на затворниците, които също взеха участие в помощта.

„Винаги трябва да си даваме сметка, че и като общество, и като отделни индивиди допускаме грешки. Въпросът е оттук нататък, където имаме генерални пропуски, като превенция, профилактика, като неизпълнени ангажименти и където имаме пропуски по организацията за предотвратяване и пресичане на щетите и възстановяване на обществения ред, да си направим съответните изводи и да вървим напред“, заключи главният секретар.

#Светлозар Лазаров #Варна #Добрич #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници