Плевнелиев и Кристалина Георгиева ще посетят Варна и Добрич

Плевнелиев и Кристалина Георгиева ще посетят Варна и Добрич
Около 14.30 часа държавният глава и българският еврокомисар ще посетят Кризисния щаб и ще направят оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал „Аспарухово”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева ще посетят в събота, 21 юни, най-тежко засегнатите от наводненията райони на Варна и Добрич.

Около 14.30 часа държавният глава и българският еврокомисар ще посетят Кризисния щаб и ще направят оглед на пораженията от бедствието във варненския квартал „Аспарухово”. По-късно двамата ще бъдат на посещение в Добрич, където ще се запознаят с обстановката в града, съобщиха от прессекретариата на президента.

В деня на национален траур, 23 юни, от 11.00 часа в Катедралния храм „Свето Успение Богородично” във Варна президентът Росен Плевнелиев ще присъства на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в памет на жертвите от катастрофалните наводнения в страната.

В петък митрополит Йоан отслужи молебен за спиране на бедствието и панихида в памет на загиналите в квартал „Аспарухово”.

 

#Росен Плевнелиев #Европейски #комисар #кризисен #щаб #Варна #Добрич

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници