Възстановено е електрозахранването в „Аспарухово“ (обновена)

Възстановено е електрозахранването в „Аспарухово“ (обновена)
Поражения по електроразпределителната мрежа има навсякъде в района на Варна, най-засегнат е квартал Апарухово. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Електрозахранването във варненския квартал „Аспарухово“ е възстановено. В 16.00 часа бе възстановено захранването и на последния аварирал извод средно напрежение.

Отделни трафопостове продължават да са без захранване, тъй като все още са наводнени. Работи се за осигуряване на захранване по алтернативни схеми от съседни трафопостове на клиентите, които са получавали електроенергия от трафопост 595, който стихията буквално отнесе и унищожи до основи.

Изводите средно напрежение са „гръбнакът“ на електроразпределителната мрежа. След неговото възстановяване усилията на екипите в района са насочени към отстраняване на авариите на ниско напрежение.

Повредите са стотици, тъй като вода, кал и отломките са заляли и повредили разпределителни касети и електромерни табла, сред които има деформирани и сериозно увредени, а други продължават да са под вода, което прави невъзможно тяхното поставяне под напрежение до пълното оттегляне на водата и изсушаване.

Разразилата се над Варна буря заля града с незапомнено наводнение. Поражения по електроразпределителната мрежа има навсякъде в района на Варна, най-засегнат е квартал „Апарухово“.

По разпореждане на държавните органи електрозахранването на квартала бе преустановено минути след 20.00 часа в четвъртък, за да се гарантира безопасността на гражданите.

#потоп #Варна #ДЕН #Аспарухово #електрозахранване #възстановяват

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници