Аксаково също бедства, 200 души пред евакуация

Аксаково също бедства, 200 души пред евакуация
Аксаково също е в бедствено положение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедствено положение заради пороите обяви и Община Аксаково по наредба на кмета инж. Атанас Стоилов. Обявена е готовност за евакуация на 200 души от селата Ботево и Засмяно, тъй като има опасност от преливане на двата язовира – „Ботево“ и „Засмяно“.

Критично е и положението в село Долище, чиито улици бяха буквално отнесени от предишния порой преди няколко дни. Издълбаните пътища в момента са превърнати в долове, пълни с вода. Селото е буквално разделено на две. Нарушени са връзките между селата и придвижването е почти невъзможно.

Река Батовска е излязла от коритото си в района на село Долище, центърът на селото е наводнен и засега няма достъп до централната част на селото, има и наводнени къщи, съобщи кметът на общината.

В населените места Водица, Засмяно, Крумово, Ботево, Радево, Долище, Куманово, Въглен, Орешак, Генерал Кантарджиево и град Игнатиево има готовност за евакуация от застрашените от наводняване райони. 

Междувременно обстановката във Варна се усложнява. В кв. „Аспарухово“ се е активизирало свлачище и подпорната стена е стигнала до къщите. На мястото работят екипи, които се опитват да локализират свлачището.

#Аксаково #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници