НПО: България да отмъсти на Холандия заради Шенген на 8 март

НПО: България да отмъсти на Холандия заради Шенген на 8 март
Без холандски лалета за 8 март, за по-бърз прием в Шенген, призоваха от „Природа за хората“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българи и румънци да не подаряват холандски лалета по случай Световния ден на жената 8 март в знак на протест срещу Холандия заради Шенген, призова Националното гражданско сдружение „Природата за хората“.

Гражданите на двете държави трябва да бойкотират холандските стоки по пазарите, докато не бъдат приети в Шенген. Въпреки че страните технически са изпълнили критериите за влизане в зоната, Холандия блокира пътя им.

„Не трябва повече да се примиряваме с дискриминацията, която ни се налага от Холандия вече трета година за влизането ни в Шенген. Не бива да се приема обяснението, че това е заради малка холандска партия, която някакси се е домогнала до управлението там“, се казва в позицията на сдружението.

Българите и румънците могат да бойкотират Холандия, като престанат да зареждат в техни бензиностанции, спрат да купуват тяхна козметика, зеленчуци и храни и като не подарят холандски лалета на 8 март.

От „Природата за хората“ смятат, че навечерието на националния празник на България 3 март е подходящ момент за подобна инициатива.

„Достатъчно много унижения сме допуснали през хилядолетната си история, за да си позволим и това. Нито сме второ качество хора, нито престъпността ни е по-голяма, нито границите са ни по-несигурни. И ние може да не сме съгласни с легализиране на дрогата и проституцията в Холандия, но не им пречим за това тяхно си решение“, смятат още от сдружението.

#България #Холандия #Шенген #бойкот #лалета #8 март #дискриминация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници