6 души в болница от потопа във Варна, сред тях – родилка

6 души в болница от потопа във Варна, сред тях – родилка
Обстановката във Варна остава критична. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шест души са хоспитализирани в резултат на опустошителните наводнения във Варна – трима с травми и двама с нервни кризи, както и родилка, съобщиха от здравното министерство.

Заради тежката обстановка, в която работят спасителните екипи, изваждането и съответно оказването на медицинска помощ става изключително трудно.

Същевременно много хора се събират пред катедралата в центъра на града, за да занесат кой каквото може. Кризисният щаб държи непрекъсната връзка с регионалните си структури, както в засегнатите от тежките метеорологични условия райони, така и в тези във висок риск.

През нощта и към момента в ЦСМП – Варна на смяна са 9 екипа. Ангажирани са по още 1 екип от болниците „Св. Анна“ и „Св. Марина“, както и от филиалите в Провадия и Аксаково. Към Спешния център на УМБАЛ „Света Марина“ е сформиран интердисциплинарен екип от невролог, интернист, психолог и психиатър, който оказва помощ на пострадали и нуждаещи се. В РЗИ – Варна е създадена организация за осигуряване на медикаменти и препарати в болниците и в центровете за настаняване.

Свлачища, още срутени къщи и възможност от епидемии – това са опасностите след потопа във Варненско и останалите засегнати райони.

#Варна #порои #Аксаково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници