Парагаф 22 – не е ясно кой почиства отводнителните канали в София

Парагаф 22 – не е ясно кой почиства отводнителните канали в София
A A+ A++ A

Критичната ситуация във Варна, Добрич и Велико Търново е повод за размисъл и предупреждение за най-големия български град, който на фона на трагедията в страната е почти незасегнат от пороите.

За пореден път чиновническото безхаберие излиза наяве, и то в бедствена ситуация. За пореден път чиновниците прехвърлят топката на отговорността от едно ведомство към друго.

Нито една дирекция на Столичната община не може да отговори адекватно на въпроса

кой отговаря за почистването на отводнителните канали в София, установи проверка на БГНЕС.

Не е ясно кой отговаря за почистването на отводнителните канали и защо подлезите и метрото в града се наводняват при всеки проливен дъжд.

Служител, отговарящ на открития телефон, на който всеки гражданин може да направи справка за дейностите, осъществявани на Столичната община, обясни, че

за почистването на различните видове шахти и канали отговарят различни звена

Задачата да почистят тези в подлезите е на районните кметства, за почистването на каналите в метрото отговорност носи „Метрополитен“ ЕАД, а част от каналите се стопанисват от „Софийска вода“ АД. Служителите на телефонната линия ни насочиха към Столичния инспекторат, който извършва проверки за редовното почистване...

От Столичния инспекторат поясниха, че въпреки почистването бурята донася частици пръст, клони и камъни, които запушват шахтите, след което ни помолиха да се обърнем към пресцентъра за повече информация.

При неколкократните позвънявания там никой не отговори на обажданията. Същото се случи и при позвъняване на посочения в интернет страницата на Столичната община телефон на Красимир Димитров от ГД „Обществен ред и защита при бедствия“.

Потърсихме за коментар и Ева Митова, кмета на

район „Подуяне“, който е сред най-засегнатите от пороя

Секретарката на Митова каза, че районният кмет е в двудневен отпуск, а през това време функциите й се изпълняват от заместник-кмета на район „Подуяне“ Калина Лазарова.

Потърсихме и Лазарова, чийто телефон също даваше сигнал свободно, което ни постави пред невъзможността да получим отговор на зададения въпрос.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници