Багери събарят летище Божурище – ГЕРБ правят жива верига

Багери събарят летище Божурище – ГЕРБ правят жива верига
„Сутринта на летище Божурище е влязла строителна техника, която е рушила наред“, каза Велчев и добави, че хангар строен през 1919 г. е бил съборен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Багери са започнали да събарят хангарите на летище Божурище в София.

Машините са започнали работа в четвъртък сутринта, като не е известно по чие нареждане се извършват дейностите, тъй като старото летище Божурище е признато за паметник на културата.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев съобщи, че депутати от партията му ще отидат на летището, за да направят жива верига и да попречат на „това вандалско отношение към България и българската история“.

Сутринта на летище Божурище е влязла строителна техника, която е рушила наред“, каза Велчев и добави, че хангар строен през 1919 г., е бил съборен.

„Има ли българи, патриоти, родолюбци? Случайно ли депутат от Атака“ изчезна по време на гласуването на доклада на временната комисия“, запита той.

„Вие ли искахте да отложите това нещо, за да влязат италианците и да съборят всичко, защото вече пред свършен факт какво ще правим? Това ли е вашата договореност за плавен преход, за устойчивост в политическата система и обстановка? Вие взривявате с всяка ваше действие мира в България“, коментира депутатът от ГЕРБ.

От парламентарната трибуна той призова „всички родолюбци“ да отидат на летище Божурище и каза, че депутатите от групата на ГЕРБ се отправят натам, за да попречат с жива верига на „това вандалско отношение към България и българската история“.

Италианските собственици на терена с площ 1046 декара от „Индустриален парк“ възнамеряваха да изградят логистичен център.

Италианският концерн дори заведе дело във Върховния административен съд през 2010 г. с искане статутът на паметник на културата на летище Божурище да бъде отнет.

#Красимир Велчев #събаряне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници