Пол Маккартни на 72 – легендата е жива

Пол Маккартни на 72 – легендата е жива
Пол Маккартни на концерт в Чили, 22 април 2014 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Легендите са живи, макар и някои от тях да не са вече сред нас. Затова, докато ги има, не бива да пропускаме златния шанс да черпим от непресъхващия извор на таланта им.

Великият „Бийтълс“ Пол Маккартни днес става на 72 – възраст, която според българските "стандарти" в изкуството се приема за време, в което артистът трябва вече да си почива и да не дава никакви признаци на живот.

Е, слава Богу, по света нещата стоят по доста по-различен начин и сър Пол е доказателство за това, че присъствието в общественото пространство на звезди от неговия ранг е повече от адекватно, желано и истинско.

От 60-те години насам Маккартни не е спрял нито за миг да се занимава с музика, нищо че в последните години пресата нищеше повече враждата му с Йоко, развода с Линда, после сватбата с Хедър, милионите му, а от няколко месеца – и боядисаната му коса...

Въпреки това, след „Бийтълс“ той ще бъде запомнен като соло изпълнител и като част от „Уингс“ - групата, с която вилнее през 70-те години.

Маккартни създава 30 хит сингъла в САЩ и Великобритания. Сред тях са Maybe I'm Amazed, Live and Let Die, Band on the Run, Mull of Kintyre, Silly Love Songs, Pipes of Peace и незабравимия му дует със Стиви Уондър Ebony and Ivory.

Освен поп парчета, Пол композира класическа музика, рисува, пише стихове, активист е за правата на животните и подкрепя вегетарианството. През 1997 г. заслужено получава рицарско звание и логично през 2001 г. става първият музикант със състояние над един милиард щатски долара.

През март 2013 г. започна световното му турне Out There. Тревожните новини от обиколката дойдоха преди няколко месеца, когато музикантът трябваше да отмени дати в Япония, а след това и в САЩ. За щастие, здравето му вече се е подобрило и турът продължава.

За нас остава почти нереалната надежда някой роден промоутър да преговаря за извънредна дата в София.

#Пол Маккартни #турне #Бийтълс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници