Измазахме ли сградата за Шенген?

Измазахме ли сградата за Шенген?
A A+ A++ A

След като въпросът за членството на България в Шенген отново беше отложен, премиерът Бойко Борисов отново заяви колко сме готови технически.

Пазим в пъти по-добре границите на ЕС, отколкото държави, които сега са в Шенген, подчерта Борисов за онези, които не са чули предишните му изказвания със същото съдържание.

Разбира се, според премиера виновникът за ситуацията не е друг, ами една холандска партийка, която дръзва да „разиграва“ целокупния ЕС. Не го е срам г-н Вилдерс така да разиграва хората!

Корупцията и организираната престъпност са друга работа. Сградата, която трябваше да измажем, сме я измазали. Въпросът е приключен.

Проблемът с позицията на Борисов е, че у европейските ни партньори може да се зароди следното подозрение: България не разбира условието на задачата. Ето какво би могъл да каже премиерът, за да е по-убедителен:

„Ние имаме много силна политическа воля да се справим с корупцията и организираната престъпност и да убедим всички, че сме достойни за Шенген“.

Току-виж някой му повярвал и го отразил в следващия доклад по сътрудничество и проверка, от който реално зависи членството ни в Шенген. Не че това членство само по себе си е по-важно от справянето с корупцията и организираната престъпност.

#Шенген #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници