САС оправда бившата шефка на Агенцията по вписванията

САС оправда бившата шефка на Агенцията по вписванията
През октомври тя бе осъдена от Софийски градски съд на 5 години затвор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд оправда бившата директорка на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

През октомври тя бе осъдена от Софийски градски съд на 5 години затвор. САС потвърди и невинността на Райна Иванова, която бе оправдана и на първа инстанция.

На 17 октомври миналата година СГС призна Николова за виновна за това, че през 2011 година като длъжностно лице – изпълнителен директор на Агенцията по вписванията - е нарушила служебните си задължения и е присвоила сумата от 53 000 лева, поверени й да ги управлява.

Съдът лиши Николова и от правото да заема държавна или обществена длъжност, както и от правото да упражнява юридическа професия за срок от 3 години.

Тогава градският съд я оправда по второто й повдигнато обвинение, за това, че заедно с друга подсъдима - Райна Иванова (директор на дирекцията "Административно правно обслужване, човешки ресурси и връзки с обществеността" при Агенцията по вписванията) е написала писмо до Министерството на правосъдието, в което удостоверяват неверни обстоятелства.

Николова бе уволнена заради това, че през 2011 г. сама си е дала бонуси в размер на десетки хиляди лева.

След като си тръгна от агенцията, тя сама призна, че е получила общо 73 хил. лева под формата на допълнително материално стимулиране.

#САС #оправда #Виолета Николова #агенция #вписвания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници