Внимание, мъже: Цигарите намаляват размера на мъжкото достойнство

Внимание, мъже: Цигарите намаляват размера на мъжкото достойнство
Йемен, 31 май 2014 г. Жена минава покрай графит против тютюнопушенето в Международния ден без тютюнев дим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тютюнопушенето се отразява негативно на размера на мъжкото достойнство с поне един сантиметър, предупреждават специалистите.

Това, със сигурност, може да предизвика желание у някои представители на силния пол да потърсят лекарска помощ, което ще се окаже безпредметно.

Ново изследване обаче показва, че женените мъже са по-склонни да ходят на профилактични прегледи при лекар в сравнение с мъжете, които живеят на семейни начала с половинките си.

Проучването разкрива  съще, че

по-често необвързаните мъже ходят на лекар

в сравнение с тези, които живеят с приятелката си.

В изследването са използвани отговорите на 24 000 мъже. Във въпросниците е имало въпроси за семейния статут, дали мъжът е посетил лекарския кабинет през изминалата година и дали са му правени изследвания на кръвното налягане, холестерола и за диабет.

Резултатите показват, че

женените мъже живеят по-дълго

Според специалистите това може да се дължи на факта, че жените принуждават съпрузите си да ходят на лекар и се грижат за здравето си по-добре.

Младите мъже са по-склонни да живеят с жена в сравнение с по-възрастните господа. Това се забелязва и при две възрастови групи. 69 на сто от женените мъже на възраст между 18 и 44 години са ходили на лекар през миналата година. 62 на сто от необвързаните и 57 на сто от мъжете, които живеят на семейни начала с половинките си, също са ходили на лекар.

При мъжете между 45 и 64 г., 83 на сто от женените са посетили лекаря си през изминалата година. Това е с 9 процента повече в сравнение с необвързаните. 69 на сто от мъжете, които живеят с приятелките си, също са ходили на лекар през последната година.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници