Спецчасти проверяват офисите на ТВ 7 и Нюз 7 (обновена информация)

Спецчасти проверяват офисите на ТВ 7 и Нюз 7 (обновена информация)
A A+ A++ A

Около 10:30 ч. тази сутрин е започнала специализирана операция в сградата, в която се помещават телевизиите ТВ7, Нюз 7, където има и офиси на Корпоративна търговска банка, съобщи БНР.

От прокуратурата коментираха лаконично, че текат процесуално-следствени действия и че на този етап информация няма да се дава.

Става дума за действия, свързани с проверката по сигнал на "Протестна мрежа", в частта Цветан Василев. Проверява се всеки, който влиза и излиза от бизнес сградата, като според източниците се гледа предимно за флашки и дискове, т.е. носители, на които може да бъде изнесена някаква документация. Проверяват се всички – и работещите в телевизиите, и в офисите на банката.

Паралелно с това, източници от разследването казаха за „Хоризонт“, че публикуваната по-рано днес информация в електронен сайт, че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев се разследва за поръчителството на убийството на депутата Делян Пеевски, е вярна. Имало задържани, но Василев не е сред тях.

Както стана ясно онзи ден, той в момента се намира в чужбина. Сайтът, който тиражира тази информация за поръчано убийство на Делян Пеевски от Цветан Василев, е агенция ПИК. Тя е единственото място, на което през последните няколко месеца Делян Пеевски коментираше актуални въпроси.

БГНЕС уточнява, че в момента се извършва прокурорска проверка, а служители на МВР оказват съдействие.

Във връзка с появилите се публикации, че има обиски, ръководството на телевизиите категорично опровергава тази информация, пише на официалния сайт на медията. Нормалният телевизионен процес продължава. Всички предавания се излъчват по план, екипът работи в обичайния си график и отразява всички горещи събития в страната и чужбина.

Управителният съвет на „Корпоративна търговска банка“ АД заявява, че банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане, каквито неверни твърдения се излъчват в публичното пространство.

„Очакваме прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу „Корпоративна търговска банка“ АД!“, се казва в официално съобщение от КТБ.

Прокуратурата пусна съобщение шест часа след началото на акцията за случващото се на бул. „Цар Борис Трети“ 159.

„В рамките на образувано досъдебно производство са извършени множество действия по разследването, включително претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградите и помещенията по официалните адреси на регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от Софийски градски съд. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии“, гласи съобщението на прокуратурата.

В операцията участват над 50 прокурори, следователи и полицаи. Извършва се прокурорска проверка, а служители на МВР оказват съдействие. В сградата се намират офисите на Корпоративна търговска банка и редакциите на ТВ7 и Нюз 7.

#Корпоративна търговска банка #Делян Пеевски #Цветан Василев #ТВ 7 #проверка #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници