Цветанов не е за политика на противопоставяне с Холандия

Цветанов не е за политика на противопоставяне с Холандия
„Националният механизъм за трафика на хора беше изработен благодарение на холандските партньори”, добави Цветанов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Не смятам, че нашата политика трябва да бъде на ясно противопоставяне с Холандия, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с кандидатурата на България за членство в Шенген.

„Преди дни имах среща с холандския посланик и това, за което той ни благодари, беше, че всъщност няма промяна на сътрудничеството в темата сигурност, защото ние работим изключително добре по съвместни проекти“, коментира министърът по БНТ в петък.

„Националният механизъм за трафика на хора беше изработен благодарение на холандските партньори“, добави Цветанов.

По думите му България и Румъния са изпълнили критериите и оттук нататък всичко зависи от политическата партия в Холандия, която се противопоставя на членството ни.

Според министъра казаното от еврокомисар Кристалина Георгиева е най-доброто: „Нека да бързаме бавно за влизането ни в Шенген“.

Решението за членството на България и Румъния беше отложено за септември на заседанието на Европейския съвет в четвъртък заради продължаващото противопоставяне на Холандия, според която двете държави не са постигнали достатъчен напредък в областта на корупцията, организираната престъпност и защитата на границите си.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #България #Румъния #Шенген #Холандия #Кристалина Георгиева #еврокомисар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"