Превозвачи и туроператори се отказаха от протест в Бургас

Превозвачи и туроператори се отказаха от протест в Бургас
Превозвачи и туроператори се отказаха от протестите, заради високите паркинг такси на бургаското летище. Снимка: combgcom.com
A A+ A++ A

Превозвачи и туроператори се отказаха от протестите, заради високите паркинг такси на бургаското летище, съобщи председателят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов.

Причината е констатираният спад в туристическия поток към момента и нежеланието да се проваля туристическия сезон, като проблемите от евентуални протести ще се отразят на туристите и ще повлияят негативно на туристическия имидж на България. Друга причина е, че в бранша не са били на единно мнение.

"Обсъдихме проблемите, които стоят пред туристическия бизнес и автопревозвачите, но предвид започналия туристически сезон и с цел запазване на крехкия имидж на българския туризъм, отчитайки сериозния спад на туристи от Германия, скандинавските страни, Чехия и Украйна, туристическият бизнес и превозвачи приеха входните такси за паркиране при извършване на трансфер да бъдат 150 лв. с ДДС за целия сезон на моторно превозно средство – лека кола, микробус или автобус, предложени от оператора, като компромисен вариант на всички страни в бизнеса", каза Иванов.

Той допълни ,че не е допустимо през месец май, когато туристическия сезон е започнал да се уточнява цената на трансфера, да уточняваш къде да паркираш, при условие че са подписани всички договори още в края на октомври.

#превозвачи #туроператори #ДДС #Иван Иванов #кола #микробус #договори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници