България се включва в Групата за наблюдения на Земята

България се включва в Групата за наблюдения на Земята
GEO е създадена през 2005 г. и координира дейността за изграждане на Глобална мрежа от системи за наблюдение на Земята. Снимка: avgit.blogspot.com
A A+ A++ A

Правителството даде съгласието си България да се включи в Групата за наблюдения на земята (GEO) чрез Министерството на инвестиционното проектиране.

GEO е създадена през 2005 г. и координира дейността за изграждане на Глобална мрежа от системи за наблюдение на Земята. Тя дава възможност на международната общност за защита от физически и причинени от човека бедствия – откриване на екологични източници, управляване на енергийните ресурси и изменението на климата, вкл. опазване на водите, подобряване прогнозите за времето, разумно управление на екосистемите, насърчаване на устойчивото земеделие и опазване на биологичното разнообразие, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Включването на България в GEO ще позволи интеграцията на данни и информация от различни източници с цел намиране и вземане на устойчиви решения по проблемите на околната среда, както и изпълнението на функциите на МИП в областта на геодезията и картографията.

#България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници