Путин нареди засилена охрана на границата с Украйна

Путин нареди засилена охрана на границата с Украйна
Владимир Путин, снимка - БГНЕС
A A+ A++ A

Владимир Путин е дал нареждане на пограничната служба на ФСС (Федералната служба за сигурност) да вземе всички необходими мерки за затягане на режима на охрана на държавната граница с Украйна, за да се предотвратят незаконни преминавания.

Пресслужбата на Петро Порошенко съобщи, че Киев и Москва са се споразумели за съвместни действия по затваряне на участъците на границата в югоизточната част на Украйна, където се водят бойни действия.

Луганските опълченци контролират по-голямата част от границата между региона и Русия, заяви лидерът на самопровъзгласената Луганска народна република Валерий Болотов.

„В повечето участъци границата е под наш контрол. Луганското опълчение контролира, в това число и граничните пунктове. Не всички, но повечето”, каза Болотов.

„Контролът е необходим за пропускането на бежанци. Има страшно много бежанци, в това число и от Донецкия регион”, добави той.

Болотов заяви също, че в резултат на сблъсъци с украинските сили за сигурност са загинали 13 души, от които 10 мирни жители.

„Тежка е тактическата обстановка на север от Луганск и в района на летището”, каза още Болотов.

Коментирайки встъпването в длъжност на Петро Порошенко, Болотов заяви:„Украинците направиха своя избор. Що се касае до нашата република, ние нямаме дипломатически отношения с Украйна”.

„Не можем да коментираме това събитие, можем да кажем само, че се отбраняваме срещу украинската армия”, добави лидерът на ЛНР.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници