Разкриха домашна фабрика за марихуана

Разкриха домашна фабрика за марихуана
A A+ A++ A

Столични полицаи са разкрили лаборатория за отглеждане на марихуана, на втория етаж на къща във Вакарел, край София.

Една от стаите е оборудвана като фабрика за марихуана. Помещението било разделено на две части. В първата са намерени 48 насадени растения с височина около 80 сантиметра, а във втората - растенията са общо 67, от които три били с височина над 1 м, а останалите - в начална фаза на растеж.

Домашната оранжерия била с включено цялостно оборудване - осветление и отопление - за правилното развитие на насажденията.

От съседно помещение на същия етаж са иззети специални приспособления за разсаждане, също с включено оборудване. При претърсването са намерени и множество течности в туби, използвани за наторяване на растенията, електронна везна и полиетиленов плик с прахообразно вещество.

По случая е  задържан криминално проявения софиянец М.Т., 38-годишен, вече осъждан за разпространение на наркотици.

При претърсване в дома му в кв. "Редута" са намерени и иззети две полиетиленови пликчета, в едното от които имало тревиста маса, а в другото - прахообразно вещество, поясняват от МВР.

На М.Т. е повдигнато обвинение за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници