Подобрили сме усвояването на евросредства, според ЕК

Подобрили сме усвояването на евросредства, според ЕК
През последната година България е подобрила усвояването на средствата от Европейския съюз. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

През последната година България е подобрила усвояването на средствата от Европейския съюз, става ясно от констатациите на Европейската комисия относно националната програма за реформи и конвергентната програма на правителството за 2014 г.

За разлика от средата на 2013 г., когато Европейската комисия е препоръчала „да се ускори усвояването на фондовете на ЕС“, тази констатация липсва в препоръките от понеделник.

На страната ни се препоръчва да засили бюджетните мерки за 2014 г. в светлината на възникващите отклонения спрямо изискванията на Пакта за стабилност и растеж, да приеме дългосрочна стратегия за пенсионната система, както и да подобри ефективността на Агенцията по заетостта чрез разработване на система за мониторинг на изпълнението и по-добро насочване на усилията.

Сред препоръките е и това, да приеме Закона за училищното образование и да продължи реформите в областта на професионалното и висшето образование, да продължи подобряването на бизнес средата и да разшири реформата на енергийния сектор.

Сред очакванията са и да ускори проектите за междусистемни връзки със съседните държави членки и страни кандидатки, както и да укрепи капацитета за справяне с прекъсванията на доставките.

#ЕК #България #средства #закон #агенция #бизнес #образование

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници