Вписват живи хора като покойници

Вписват живи хора като покойници
A A+ A++ A

Прокуратурата в Дупница работи по сигнал за злоупотреби в гробищния парк. Управителят Василка Иванова е вписвала в действащия регистър хора приживе като покойници.

Служителката е обвинена и в присвояване на голяма сума пари, съобщава ТВ7. До злоупотребата с вписване в регистъра на живи хора като покойници от общинската администрация в Дупница стигат след получен сигнал от граждани, че управителката на гробищния парк Василка Иванова взема такси за погребални обреди извън официално обявените. Това наложило вътрешна проверка.

„Налице са вписани в документацията полагане на урни или на покойници в кавички, нали, които след такава проверка в локална база данни се установи, че са живи лица и са починали много по-късно от датата на извършване на това действие. Бяхме изненадани, че има такива нарушения, както и нарушения относно финансови злоупотреби във връзка с отчитане на квитанциите и приходите за таксите от гробищния парк“, заяви Иван Бучов от местната община.

Преди година пак по сигнал на граждани в Гробищния парк е направена ревизия и проверяващите са установили, че Василка Иванова е отчитала некоректно получените такси. За този случай й е наложено административно наказание, а случаят е отнесен в съда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници