Шефовете на „Спешна помощ” в София предложени за уволнение

Шефовете на „Спешна помощ” в София предложени за уволнение
Предложението за уволнение е направено в сряда. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на столичната „Спешна помощ” д-р Георги Гелев и заместникът му по лечебната дейност д-р Ангел Ангелов са предложени за уволнение заради изводите направени относно проблемите в „Спешна помощ”. Това каза заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков на брифинг на тема Спешна помощ.

Предложението за уволнение е направено в сряда. Междувременно Министерството на здравеопазването проверява обстоятелствата около смъртта на 40-годишната жена в столицата. По първоначална информация, жената е починала заради забавяне на линейката, в която нямало и дефибрилатор.

Този случаи и ред други са показали недостатъчна кадрова обезпеченост, недобра организация на наличния състав при окомплектоване на екипите, недостатъчен контрол и четвърти извод - продължаващата все още слабост от години – взаимовръзката между 112 и стария телефон 150, посочи Пенков.

„От самото начало сме извели като приоритет „Спешна помощ” и звена за отложена спешност. Тази година са планирани и вече се подготвят обявяването на поръчки за инвестиции в рамките на 22 млн. лева само за „Спешна помощ”, каза д-р Пенков.

По думите му, за подобряването на условията на работа в „Спешна помощ” и филиалите трябват поне 50 нови превозни средства, нови линейки - 28 от тях добре оборудвани, включително с телемедицина и 28 високопроходими.

#шефове #„Спешна помощ” #София #Бойко Пенков #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници