Избирател от Хасково залепил Хитлер на бюлетината

Избирател от Хасково залепил Хитлер на бюлетината
Официалните резултати на Централната избирателна комисия показват, че 0,112% от избирателите са отбелязали 30, каквото бе числото на коалицията в интегралната бюлетина. Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

Неизвестен избирател гласувал суперекстравагантно, като залепил портрет на Хитлер в бюлетината и сложил кръст на всички кандидати, че и на преференциалните позиции. Портретът на Хитлер изскочил от бюлетина, подадена в една от секциите в хасковското училище „Иван Рилски“. Естествено, била е обявена за недействителна, съобщи „Марица“.

Изборите се оказаха истинско фиаско за политическите фенове на нацизма. Ксенофобите, обединени под името Националистически партии на България на Симеон Костадинов и Павел Чернев е най-слабо представилата се политическа сила на тези избори на национално ниво. И в Хасковския регион също не правят изключение.

Официалните резултати на Централната избирателна комисия показват, че 0,112% от избирателите са отбелязали 30, каквото бе числото на коалицията в интегралната бюлетина. Общо малко над 2 милиона и 300 хиляди души са участвали в изборите, което означава, че крайните националисти са получили само около 2500 гласа.

 

#Хитлер #избори #вот #Симеон Костадинов #Павел Чернев #Централната избирателна комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници