Янаки Стоилов: Неков не трябва да се възползва от преференциалния вот

Янаки Стоилов: Неков не трябва да се възползва от преференциалния вот
„Ние сме мандатоносител. Ние сме първата партия в управлението. Явно е, че на тези избори много от избирателите на БСП не дадоха признание на партията като мандатоносител“, заяви Стоилов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-председателят на изпълнителното бюро на БСП Янаки Стоилов заяви, че Момчил Неков, който излезе начело на листата за евроизборите на „Коалиция за България“ заради преференциалния вот, трябва да се откаже от мястото си в Брюксел.

Едно щастливо съвпадение на две числа – това на коалицията, и на индивидуалния номер. Аз ако съм на неговото място, смятам, че той не трябва да се възползва от тази преференция“, заяви Стоилов.

Той коментира и положението в партията след европейските избори

„В момента сме поставени пред две трудни задачи – как да продължи управлението на страната, при какви условия и с какви задачи, а другата е как партията да възстанови своите позиции, така че тя да не губи по-нататък привърженици“, коментира Стоилов.

„Не смятам, че и за страната, и за БСП е добре веднага да се отиде към избори. Дори заради това, че няма толкова категорично оформена подкрепа в момента. Дори партията, която е спечелила изборите, разполага с недотам висока подкрепа“, каза още той.

„В момента БСП не трябва да се заема със своите собствени проблеми, защото това означава да се дестабилизира и правителството, и ние трудно да устоим на натиска“, добави Стоилов.
Той коментира и резултатите от евровота.

„Ние сме мандатоносител. Ние сме първата партия в управлението. Явно е, че на тези избори много от избирателите на БСП не дадоха признание на партията като мандатоносител. Тоест те са очаквали като съдържание на нейната политика повече, очаквали са по-отчетливо да се види водещата роля на БСП в този процес“, посочи социалистът.

Според него голямата задача не е в това какви планове се правят, а дали БСП ще се възстанови и ще се установи като първостепенна партия.

#Янаки Стоилов #БСП #Момчил Неков #избори #депутати #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници