Преждевременната еякулация измъчва и жените

Преждевременната еякулация измъчва и жените
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жената страда от усилията на мъжа да се справи с преждевременната еякулация, показва изследване на Цюрихския университет. При тези усилия мъжете пренебрегват сексуалните потребности на жената и не са способни да задоволят желанията й.

От преждевременна еякулация страдат една трета от мъжете

което засилва психологическия дискомфорт и стреса при жените. При това тях ги безпокои не толкова кратката продължителност на половия акт, колкото самото съсредоточаване на мъжа върху контрола над собственото изпразване.

Този факт е бил отбелязан от 40 на сто от 1500-те анкетирани жени от Мексико, Италия и Южна Корея.

Когато основните мисли на мъжа по време на сексуалните отношения с дамата са фокусирани как да не свърши по-бързо, той неволно пренебрегва интимните й потребности.

"За повечето анкетирани дами понятието

сексуално удовлетворение включва не само самия полов акт

а и целувките, ласките и другите форми на сексуално стимулиране – и те са важни не по-малко от самото проникване, обяснява ръководителят на проучването Андреа Бури, психолог.

А ако мъжът е загрижен с преждевременното свършване, тези потребности на жената се пренебрегват, тъй като за партньора най-важното нещо е да успее "да го вкара" и да извърши колкото се може повече фрикции, преди да свърши.

За него половият акт в по-голяма степен въпрос на време, а не на това какво харесва партньорката. В дългосрочна перспектива жената става неспокойна и потисната. Така тя е лишена от съществен компонент за щастлив живот и поставя по съмнение продължаването на отношенията", обяснява ученият.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници