Борисов: Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС

Борисов:  Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС
„Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Разчитам на чувството за самосъхранение на ДПС“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в Международния пресцентър в НДК. „Министърката на екологията дезертира и отива в Брюксел. Тази седмица ще спрат програмата „Околна среда“. Всеки ден оставане на ДПС във властта означава сатанизация впоследствие. Веднъж минаха през това преди четири години, сега означава същото. ГЕРБ щеше да управлява втори мандат сега, ако беше направил коалиция. Ние предпочетохме да останем в опозиция и да си отстоим принципите. ДПС да отговаря за себе си“, каза още Борисов.

По думите му, „Атака“ ако излезе от парламента в сряда, те също ще излязат. „Тогава на „България без цензура“ ще й лъсне лицето, дали е „за“, дали е „против“ правителството. Денят Х е в сряда, ключът е в „Атака“, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Категорично не бихме участвали във втори кабинет в рамките на този парламент. Този парламент не е легитимен. Има ново политическо статукво, нови резултати. Не може да не отчетем резултата на Бареков, резултата на Реформаторския блок. Не може да не отчетем ръста на ДПС, не може нашия ръст да не отчетем. И не може да не отчетем падението на БСП“, каза Бойко Борисов.

„ГЕРБ, след предсрочни избори, когато състави кабинет така, както народът ни е подредил, Томислав Дончев влиза в плановете ми за министър поне, добави Бойко Борисов.

#ДПС #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #министър #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници