ЕС обсъжда мерки срещу Русия на 27 май

ЕС обсъжда мерки срещу Русия на 27 май
Лидерите от ЕС ще обсъдят на срещата на върха на 27 май, за първи път подробно, конкретните мерки, които могат да вземат срещу Русия. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Лидерите от ЕС ще обсъдят на срещата на върха на 27 май, за първи път подробно, конкретните мерки, които могат да вземат срещу Русия, ако изборите в Украйна не са свободни и честни.
Ограниченията могат да засегнат вноса на луксозни стоки и да стигнат до забрана на вноса на петрол и газ, предаде Ройтерс.

Според сценария за по-леки санкции, ЕС ще наложи ограничения за вноса на руски луксозни стоки, сред които диаманти, скъпоценни метали, кожи, водка и хайвер.

ЕС може от своя страна да свие износа си на изкуствени торове, химикали, гуми и морски съдове за Русия. Според сценария за най-строги санкции, ЕС обмисля ограничения на капиталовите пазари, евентуална забрана за нови инвестиции в Русия, строго прилагане на регулаторните разпоредби на ЕС за всички руски активи, притежавани от европейски компании и пълна забрана на вноса на петрол и газ от Русия.
ЕС задоволява около 30% от енергийните си нужди от Русия, като за 2013 г. това се равнява на 130 млрд. евро, по данни на Европейската комисия.

Сценарият със средна сила на санкциите предвижда ограничаване на търговията и инвестициите, свързани с финансовите услуги и ограничения на свободното движение на капитал.

#ЕС #Европейската комисия #Капитал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници