Стивън Спилбърг избра „Бел суоно“ за саундтрака към „Робокалипсис“

Стивън Спилбърг избра „Бел суоно“ за саундтрака към „Робокалипсис“
A A+ A++ A

Виртуозното пиано трио „Бел суоно“ (Bel Suono), чийто концерт в София е на 24 май в зала „България“, са избрани лично от Стивън Спилбърг за изпълнители на саундтрака към последния му филм „Робокалипсис”.

Сюжетът представя свят, в който роботизираните машини, създадени да помагат на човечеството, се превръщат в негови смъртни врагове.

Спилбърг е поставил интересната задача пред виртозното трио да създадат музика на бъдещето.

Друго световно име -  Барбара Стрейзънд, силно впечатлена от изпълнението на „Бел суоно“ на мелодията към филма „Казабланка“ на благотворителен концерт в Рига, е отправила предложение към младите пианисти да продуцира техен видеоклип.

Пиано шоуто „Бел суоно“ (в превод от италиански – „красив звук“) са трима професионални,  виртуозни пианисти, получили образованието си в най-добрите вузове на Русия, лауреати на общоруски и международни конкурси.

Освен че виртуозно владеят рояла, триото музиканти притежават прекрасни умения за композиция и импровизация. Тримата правят оригинален микс от съвременни технологии и най-добрите образци на класическата и съвременната музикална култура, както и нов прочит на добре познати творби и изпълнение на оригинални произведения.

В програмата на концерта  са включени творби от класическата музика като „Либертанго“ от Астор Пиацола, „Болеро“ от Равел, „Лято и Зима“ от цикъла „Годишни времена“ от Вивалди, „Танц на смъртта“ от Сен-Санс, както и нови произведения, писани от участниците в проекта.

Билетите за концерта са на цени от 30 до 60 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници