Новият сингъл на Майкъл Джексън – номер 1 в 17 страни и в топ 5 на други 67 държави

Новият сингъл на Майкъл Джексън – номер 1 в 17 страни и в топ 5 на други 67 държави
A A+ A++ A

Световната премиера на дългоочаквания нов албум на Майкъл Джексън „Xscape“ започна с издаването на песента “Love Never Felt So Good”.

Сингълът влетя в топ 5 на iTunes в САЩ, стана  номер 1 в чартовете на 17 държави и влезе в топ 5 на още 67 страни по света. И всичко това – в рамките на 24 часа след премиерата на песента.

“Love Never Felt So Good” е

49-ият сингъл на Майкъл Джексън в чарта Hot 100 на Билборд

Той се появи в две версии - с оригиналните вокали на Майкъл и в „осъвременен“ аранжимент от Джон Маклейн, в дуетна версия с Джъстин Тимбърлейк.

Стандартната и делукс версия на албума излизат на 13 май от „Вирджиния рекърдс“/Sony Music, но от днес парчетата може да се чуят в музикалната онлайн платформа на Sony Music Entertainment:.

„Xscape“ включва

осем песни, записани между 1983 и 1999 г.

Изпълнителен продуцент и идеолог на проекта е шефът на Epic Records L.A. Reid, който получава неограничен достъп до архивите, собственост на „Estate of Michael Jackson“.

L.A. Reid прослушва материали, които Майкъл Джексън записва и събира.

След задълбочено проучване

екип от продуценти започва работа върху модернизацията на продукцията

Преработва се звученето на песните, но същевременно се запазва цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“.

Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рейд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд, са някои от най-успешните хитмейкъри - Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници