Жулиет Бинош пристига у нас с Гейбриъл Бърн

Жулиет Бинош пристига у нас с Гейбриъл Бърн
Жулиет Бинош на 63-ия филмов фестивал в Берлин, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Холивудските звезди Гейбриъл Бърн ("Стигмата", "Обичайните заподозрени") и Жулиет Бинош ("Шоколад", "Английският пациент") пристигат у нас за снимките на филма "Никой не иска нощта".

В екипа е и японската актриса Ринко Кикучи, позната от ролята й на глухонямо момиче в кино хита "Вавилон".

Снимките ще продължат до средата на юни, а след това ще се пренесат в Тенерифе.

Сюжетът се развива в началото на 20-и век и е вдъхновен от живота на известния полярен изследовател Робърт Пири, но фокусът е върху неговата съпруга Жозефин (Бинош), която изоставя уредения си живот, за да изненада съпруга си по време на негово пътуване. Желанието й я отвежда в едно от най-негостоприемните места на света. Срещата й с Алака (Кикучи), млада ескимоска, която очаква дете от Пири, преобръща живота и на двете жени.

Затрогващата и лична история крие неочаквани обрати. Риноко и Кикучи са от два различни свята, но по време на "голямата нощ" (зимния период в Гренландия) единственото, което има значение, е силата на духа, нуждата от близост и желанието да помогнеш на друго човешко същество.

Проектът е копродукция на България, Испания и Франция. Режисьор е Исабел Кошет. Сценарият е на Мигел Барос. Изпълнителен продуцент е Андрес Сантана, който започва работа по филма още преди две години. Копродуцент е испанката Антония Нава, а от българска страна – Ариел Илиефф и Димитър Гочев.

Първоначално за ролята на Йонас – колега на Пири и "пазител" на Жосефин, е бил избран Уилям Дефо, но поради здравословни проблеми актьорът е отказал участие. Носителят на "Златен Глобус" Гейбриъл Бърн е предложен от самата Жулиет Бинош, която наскоро работи с него по друг проект.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници